Oecumenisch avondgebed en iconen

Sinds Advent 1988 is er iedere week in de RK H. Mattheüs (ingang kleine deur naast de toren). in Joure op woensdagavond om 19.00 uur het Avondgebed, uitgaande van de Raad van Kerken. Tijdens het avondgebed zijn we samen stil en bidden voor een actueel onderwerp in deze wereld van vandaag.
Soms heb je het gevoel, dat er veel dingen in deze wereld gebeuren waar je geen grip op hebt, maar die je wel raken: oorlogen, hongersnood, plotselinge rampen, vluchtelingen. Je voelt je onmachtig en hebt de neiging het van je af te zetten: ik kan er niets aan doen. Maar we kennen een God, die heeft gezegd: “Ik zal er zijn”. Tot die God kunnen we bidden en vragen om ook in de actualiteit aanwezig te zijn, mensen bij te staan, troost te geven op welke wijze dan ook. Zo willen we samenkomen, met alle mensen van goede wil die met elkaar om vrede en gerechtigheid bidden.
De gebedsdienst begint na het slaan van de klok van zeven uur ’s avonds (van de Hobbe van Baerdt Tsjerke) met een welkom, een lezing, gezamenlijk bidden en zingen, het aansteken van kaarsen.
Het avondgebed duurt niet lang, ongeveer 25 minuten trekken we er voor uit.

Datum

22 nov 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 19:30

Locatie

Heilige Mattheus kerk
Heilige Mattheus kerk
Midstraat 108, Joure
Website
https://dechristoffel.nl/joure/
Categorie

Organisator

Obe Bruinsma
Telefoon
0513-414280
X
QR code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.