ContactpersoonMariska Winsemius
Telefoon
Mobiel(06) 21 82 75 20
Mailmj_lageveen@hotmail.com
Aantal medewerkers2
Onderdeel vanJeugdraad

Kliederkerk

De Kliederkerk is een nieuwe vorm van kerk-zijn en bestaat sinds 2014. In Nederland zijn er al meer dan 150 plekken waar zondags ‘gekliederd’ wordt. Op de website van de PKN staat te lezen: ‘Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.’
Anders dan de naam doet vermoeden, is de kliederkerk niet alleen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, maar ook voor ouders/verzorgers, pakes en beppes en iedereen die belangstelling heeft! Mensen die wel of niet (meer) bij de kerk betrokken zijn, vinden hier een alternatieve en creatieve manier om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer.

Na kerktijd

In Joure organiseren twee mensen (dominee en vrijwilliger) ongeveer één keer in de twee à drie maanden activiteiten rond een bijbelverhaal of thema. De activiteiten spelen zich af na kerktijd in of rond de kerken (Joure, Ter Kaple, Broek). Zo was er een speurtocht op 14 februari rond het thema ‘liefde’. Knutselen of spelletjes doen staan ook regelmatig op het programma. Vaak eet men als afsluiting gezellig met elkaar. In coronatijd kon men ook een kliedertas ophalen en toch zo zelf kliederkerk vieren.

Zodra de twee ‘kliederorganisatoren’ een plan hebben gemaakt voor een Kliederkerk en een datum hebben geprikt, verstuurt de mediabeheerder een uitnodiging op de 30+-app en op Facebook. Op het moment van schrijven (2021) zijn er ongeveer twintig gezinnen die lid zijn van die app en belangstelling hebben voor of meedoen met de Kliederkerk.
Op protestantekerk.nl is nog meer informatie te vinden over de Kliederkerk!

Protestantse Gemeente Joure c.a.

0