ContactpersoonMarjon Zijta-Nijhuis
Telefoon(0513) 85 05 00
Mobiel
Mailm.m.nijhuis@home.nl
Aantal medewerkers9
Onderdeel vanKerkenraad

Jeugdraad

Vroeger zaten er in de jeugdraad drie jeugdouderlingen. Tegenwoordig is er nog maar één jeugdouderling, en tóch is er gelukkig nog een jeugdraad! Die bestaat uit die een jeugdouderling, een dominee en vertegenwoordigers van allerlei geledingen die met de jeugd bezig zijn.

In de jeugdraad zitten vertegenwoordigers van de peuterdienst, oppasdienst, kindernevendienst, World Servants, catechisatie (dominee) en kliederkerk. Verder is er nog een aantal meedenkers, meedoeners en meehelpers. Zij bespreken met elkaar alles wat met de jeugd te maken heeft. Waaraan is behoefte, waar zitten de knelpunten? Zo worden er bijvoorbeeld plannen gemaakt om het jeugdhonk op te ruimen en op te knappen. 

Waar is de jeugd?

Sommige mensen denken dat er geen jonge mensen meer zijn in onze kerk, maar dat is een misvatting. Er zijn er nog genoeg die betrokken zijn bij de PKN, alleen op andere tijdstippen en op andere manieren dan die van een traditionele kerkdienst. Het kinderkerstfeest is daar een mooi voorbeeld van: er is dan een volle kerk! Een andere manier van kerk-zijn is de kliederkerk (zie elders op de website) of de jeugd die enthousiast is voor World Servants.

Het is mooi dat er een enthousiaste groep mensen is die nadenkt over hoe de jeugd op een eigentijdse manier bij de kerk betrokken kan zijn. De Jeugdraad is onmisbaar!