Zondag 10 september is er weer Kliederkerk

Wat is dat, kliederkerk? We gaan van alles doen en maken bij het verhaal van de schepping.
Weet jij wat er op welke dag kwam? En kun jij ‘nieuwe’ mensen en dieren maken?
En kun jij een feestelijke fruitspies maken (en opeten)?
Voor de allerkleinsten is er een bijzondere speel-voel-ervaar plek.
Dus: ben je ongeveer tussen de 0 en 12 jaar? Kom dan ook en doe mee!


Groetjes van Willemke, Mariska en Christien
Regelmatig vragen mensen water er gedaan wordt bij de kliederkerk e of er ook veel gekliederd wordt. Het geeft zo’n rotzooi… Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Wij richten ons in PG Joure op kinderen in de leeftijd 4 t/m 13 jaar, de basisschoolleeftijd. Je kunt je ouders meenemen of je pake of beppe/opa of oma, maar ook je oudere broer of zus! Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit 3 onderdelen:
– Samen Ontdekken
– Samen Vieren
– Samen Eten

Waarom Kliederkerk?
Al “kliederend” ontdek je wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekend in alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaan een nieuwe geloofsgemeenschap, passen bij de context waarbinnen de kliederkerk plaatsvindt. Dus toch kliederen?
Nee hoor….. tijdens kliederkerk doen we veel meer dan alleen knutselen en verven. Je kunt denken aan puzzeltochten, quizzen, spelletjes, kleien en nog veel meer leuke activiteiten. Deze activiteiten hebben raakvlakken met het thema dat we uitkiezen voor het Kliedermiddag en komen terug tijdens de viering. We lezen tijdens de viering een Bijbelverhaal, we zingen en er ik vaak ook muziek! Na de viering sluiten we af met een gezamelijke maaltijd.
Zien we jullie volgende keer ook? Groetjes van de Kliederkerk organisatie

LocatieEen kerk binnen PG Joure
Voor wieKinderen van 4 t/m 13 jaar
Datum Driemaal per jaar. Voor data, zie Fragmint
Contactpersoon
tel.
E-mail
Mariska Winsemius,
06 21 82 75 20
mj_lageveen@hotmail.com