ContactpersoonCoos Hoekstra
Telefoon(0513) 41 39 28
Mobiel
Mailcooshoek@telfort.nl
Aantal medewerkers18
Onderdeel vanDiaconie

Dat verdient een bloemetje!

Het is zondag. De deurbel gaat. Op de stoep, verscholen achter een prachtige bos bloemen,  staat iemand van de bloemencommissie van de kerk. Wat een welkome verrassing als iemand je letterlijk op komt fleuren als je ziek bent en alles soms grijs en grauw lijkt!.

Rooster

De bloemencommissie bestaat uit (ongeveer) achttien medewerkers. Op een rooster, gemaakt door de coördinator, kunnen ze precies zien in welke maand ze op twee (of soms drie) zondagen aan de beurt zijn om de bloemen uit de kerk (en een kaartje en een info-brief) weg te brengen naar een ziek gemeentelid. Het rooster krijgen ze een keer per drie maanden per mail. Het hangt ook altijd in de kostersruimte van de kerk.

Tips

Het is handig om als coördinator een groot netwerk te hebben. Als je veel mensen kent, krijg je bijna ‘vanzelf’ tips over wie een boeket verdient. Die tips komen bijvoorbeeld van wijkmedewerkers, ouderlingen, buren, dominees/pastores, koorleden, jeu-de-boules-collega’s etc.

Vaak is er contact tussen de coördinator en degene die de info schrijft over wie de bloemen krijgt. Normaal gesproken komen de namen van de boeket-ontvangers in de info te staan, maar niet iedereen stelt daar prijs op. In verband met de privacy wordt vermelding daarom  altijd netjes overlegd.

Bezoekje

Er zijn per zondag twee boeketten om weg te brengen. Als de deurbel klinkt bij een gemeentelid, blijft het vaak niet bij bloemen bezorgen alleen. Als het even kan, koppelt men er een bezoekje aan vast.      

Zo zorgt de bloemencommissie er elke zondag voor dat zieke gemeenteleden ervaren dat er aan hen gedacht wordt. Dat verdient een bloemetje!

Protestantse Gemeente Joure c.a.

0