ContactpersoonHieke Verbaas- Bouma
Telefoon(0513) 41 55 23
Mobiel
Mailfamverbaas@hotmail.com
Aantal medewerkersca. 20
Onderdeel vanDiaconie

Kerkrijders

Een van de onderdelen van de diaconie is de groep kerkrijders. Wie graag de kerk wil bezoeken, maar daar niet meer zo makkelijk kan komen, kan een chauffeur inschakelen. Er zijn altijd gemeenteleden bereid om iemand met de auto op te halen. Om dat goed te regelen, is een telefoontje naar de coördinator van de kerkrijders een eerste stap.

Maatwerk

De coördinator gaat vervolgens in een gesprekje de wensen van ‘de vrager’ inventariseren. Misschien wil iemand elke zondag gehaald of bijvoorbeeld twee keer in de maand. Een heel belangrijke vraag is: hoe mobiel is de vrager? Dat is van groot belang om te weten, omdat de kerkrijders niet rolstoelen kunnen vervoeren. Verder moet de vrager nog zelfstandig (of met een heel klein beetje hulp) in kunnen stappen.

De laatste jaren is er heel weinig gebruik gemaakt van de ‘diaconale service’ van de kerkrijders. Voor alle gemeenteleden is het dus goed om te weten dat er chauffeurs zijn die graag hun medemens het plezier doen om hen op te halen voor een kerkbezoek.