ContactpersoonAnnemieke Modderman Kees Bouter Bareld Bijma
Telefoon(0513) 43 67 91 (0513) 78 58 98 (0513) 41 73 19
Mobiel
Mailammodderman@kpnplanet.nlj.c.bouter@outlook.combbijma@mac.com
Aantal medewerkers28
Onderdeel vanKerkrentmeesters

De Hobbe van Baerdt kerk staat in het centrum van Joure en is een bezichtiging waard. In de zomer wordt de kerk regelmatig opengesteld en geven vrijwilligers desgewenst toelichting aan de bezoekers.

De openstelling is als volgt gepland:

 • Bijzondere dagen
  Op 4 hoogtijdagen (Koningsdag, Bevrijdingsdag, met de romantische markt en de boerenbruiloft) is de kerk geopend van 10 – 17 uur.
 • Woensdagmiddag  
  Van begin mei tot medio september is op de woensdagmiddag de kerk geopend van 14-17 uur.
 • Kerkenpad / Orgelpad
  Op de zaterdagen in de periode juli tot half september is de kerk van 13.30 tot 17 uur geopend in het kader van “Tsjerkepaad” zoals in deze maanden veel kerken in Nederland.
  Een aantal keren wordt dit gecombineerd met het orgelpad. Dan wordt het orgel bespeeld, niet alleen in de Hobbe van Baerdt maar ook in de Oerdracht.

Deze 3 activiteiten worden gecoördineerd door een team van 3 mensen gesteund door een grote groep vrijwilligers, die als gastheer/-vrouw aanwezig zijn.
Begin van het jaar wordt de planning gemaakt en er is een evaluatiebijeenkomst aan het eind van het jaar met als het doel de service verder te ontwikkelen en te verbeteren. Communicatie rondom de openstelling wordt ook verzorgd door de contactpersonen, veelal met posters om toeristen te informeren.

Op verzoek kan een rondleiding worden verzorgd zoals bij voorbeeld, is gedaan voor migranten, hun begeleiders en enkele medewerkers van vluchtelingenwerk, om hen te vertellen waarvoor en hoe de kerk gebruikt wordt en een idee te krijgen van het gebouw waarbij het kantoor “Vluchtelingenwerk” is gevestigd