ContactpersoonPiebe van den Berg
Telefoon(0513) 41 46 88
Mobiel
Mailpiebevdberg@hotmail.nl
Aantal medewerkers1
Onderdeel vanKerkenraad

1001

Bij het maken van een preekrooster moet je met duizend-en-één dingen rekening houden!  Vrije dagen van de predikanten, fulltime of parttime aanstelling, avondmaal, Hobbe van Baerdt – De Oerdracht – Broek/ Terkaple, oecumenische diensten, uitzwaaidiensten (Worldservants, groep 8), vespervieringen, Pinksterdienst in het park…  Het is teveel om op te noemen.  Om niets te kunnen vergeten, heeft de huidige preekroosteraar al deze zaken in een excel-bestand opgeslagen.

Engelengeduld

Als er een eerste opzet is gemaakt van een preekrooster, gaat dat ‘ter controle’ naar de predikanten. Heel vaak moeten er nog allerlei wijzigingen doorgevoerd. De roostermaker vertelt: “Het is zelfs wel eens gebeurd dat er dertien  versies zijn gemaakt van één preekrooster!” Engelengeduld en nauwkeurigheid zijn dus eigenschappen die goed van pas komen! 
Als de eigen pastores zijn ingeroosterd, blijven er nog wat ‘gaten’ over in het preekschema.  Twee zogenaamde ‘preekvoorzieners’ komen op dat moment in actie om  voor die data gastpredikanten te zoeken.

Prestatie

Is het rooster écht helemaal klaar, dan gaat het ook naar de kosters, de coördinator van de organisten, de roostermaker voor de ouderlingen/diakenen en die van de lectoren.
En als het nieuwe preekrooster nét is ingegaan, dan is het al weer bijna tijd om het rooster voor het jaar daarop te gaan maken…..
Kortom: een preekrooster maken is een hele prestatie!

Protestantse Gemeente Joure c.a.

0