Kliederkerk Thuis Zomer

Joehoe!!!
je hoeft je niet te vervelen deze zomervakantie!
Er staat weer een Kliederkerk tas voor jullie klaar!
Je kan de tas ophalen bij Mariska Winsemius, Skroef 48 te Joure.

Protestantse Jeugdraad (PJR)

De PJR is het overkoepelende orgaan waarin alle jeugd- en jongerenactiviteiten binnen de protestantse Gemeente Joureca zijn ondergebracht.

Jeugdouderling:
Marjon Zijta

PJR taakdrager:
Gera Veldstra, geraveldstra@hotmail.com

Contactpersoon PJR:
Christien Ferrari – van Schuppen ferrari@pgjoure.nl

Het verhaal

Vader Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. Dat zullen opa en oma vast leuk vinden! Maar wat vind de rest van de familie er eigenlijk van? Dochter Merel schaamt zich als ze op de foto staat met haar tante ‘Wargriet’. Moeder Stralender is niet zo dol op haar schoonzus Bianca, Vader heeft ruzie met zijn broer Wim, en zoon David wil eigenlijk liever voetballen dan op de foto gaan. Een hoop bezwaren dus, maar uiteindelijk gaan ze toch. Alleen: Wat trek je aan? En wat doe je met je haar?
In de studio van de fotograaf Mazzelblad ontdekken ze dat het erg druk is, zo rond de kerst. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? Vraagt de familie Stralender zich af. Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken? Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn ‘familie’, verandert er iets in hun houding. Daardoor wordt het toch nog een mooi familieportret.

Nieuws over de Peuterdiensten!

Komend seizoen hebben we geen 4 peuterdiensten op het programma staan, maar 7 peuterdiensten! Bij deze willen we de data’s doorgeven, zodat jullie ze alvast in de agenda kunnen zetten!
Resterende data: 3 maart; 21 april en 19 mei.
Ze zijn allen in de Oerdracht op de ochtend!
Meer informatie is te zijner tijd te lezen in Fragmint.
Vriendelijke groetjes van de peuterdienstleiding.
P.S: Heb je vragen, dan kun je altijd de leidsters vragen of onze contactpersoon mailen.