Protestantse Jeugdraad (PJR)

De PJR is het overkoepelende orgaan waarin alle jeugd- en jongerenactiviteiten binnen de protestantse Gemeente Joureca zijn ondergebracht.

Jeugdouderling:
Marjon Zijta

PJR taakdrager:
Gera Veldstra, geraveldstra@hotmail.com

Contactpersoon PJR:
Christien Ferrari – van Schuppen ferrari@pgjoure.nl

Het verhaal

Vader Stralender heeft een leuk idee: met de hele familie naar de fotograaf voor een familieportret. Dat zullen opa en oma vast leuk vinden! Maar wat vind de rest van de familie er eigenlijk van? Dochter Merel schaamt zich als ze op de foto staat met haar tante ‘Wargriet’. Moeder Stralender is niet zo dol op haar schoonzus Bianca, Vader heeft ruzie met zijn broer Wim, en zoon David wil eigenlijk liever voetballen dan op de foto gaan. Een hoop bezwaren dus, maar uiteindelijk gaan ze toch. Alleen: Wat trek je aan? En wat doe je met je haar?
In de studio van de fotograaf Mazzelblad ontdekken ze dat het erg druk is, zo rond de kerst. De assistente, mevrouw Beeldschoon, vertelt dat alle families elkaar opzoeken in deze tijd van het jaar. Hoe kan dat eigenlijk? Vraagt de familie Stralender zich af. Kerst is het feest van de geboorte van Jezus, maar wat heeft dat nu met familie te maken? Als ze ontdekken hoe Jezus omgaat met zijn ‘familie’, verandert er iets in hun houding. Daardoor wordt het toch nog een mooi familieportret.