ContactpersoonChris de Wolf
Telefoon(0513) 41 556 87
Mobiel(06) 51 81 25 92
Mailcdewolf@home.nl
Aantal medewerkers9
Onderdeel vanKerkenraad

Eens per jaar wordt er een lectorenrooster gemaakt. Lectoren verzorgen in kerkdiensten de schriftlezingen. Er zijn doorgaans zo’n tien lectoren actief.

Zodra het preekrooster bekend is, krijgen alle lectoren rond oktober een mailtje van de lector-roostermaker: ‘Ben je het komend jaar weer beschikbaar en welke data ben je verhinderd?’ Met die informatie gaat de roostermaker aan het werk en deelt elke lector ongeveer vier keer per jaar in. In sommige speciale diensten (zoals een inspiratiedienst) is er geen lector nodig. Voor vragen kan de roostermaker altijd terecht bij een van de pastores die ‘vast’ aanspreekpunt is.

Een van de lectoren legt uit wat het voor haar betekent om lector te zijn: “Als ik op het rooster sta, krijg ik in de week daarvoor de lezing(en) doorgemaild van de predikant. Ter voorbereiding lees ik de tekst(en) een paar keer goed door. Ik ben altijd weer benieuwd hoe de predikant de tekst gaat uitleggen. Het is fijn om actief een bijdrage te kunnen leveren en ik voel me meer betrokken bij de kerkdienst!”.

Protestantse Gemeente Joure c.a.

0