Zonnepanelen sponseren

Tijdens de startzondag is een actie gestart: het sponseren van een zonnepaneel of zonnepanelen. Deze actie hebben we nu ook online gezet.
Mogen we als College van Kerkrentmeesters op u rekenen?

U krijgt de mogelijkheid om een zonnepaneel te sponseren. Dit kan een geheel paneel zijn of een kwart deel of een meervoud hiervan. Nu hoor ik u denken, ik wil wel maar ik kan niet. Daar is de volgende oplossing voor bedacht: er zijn twee panelen die met kleine bedragen gesponsord mogen worden. Deze 2 panelen zijn elk in 20 delen gesplitst waardoor 1 deel een sponsorbedrag van €25,- betreft.

Hoe werkt het dan en wat staat er tegenover. De gemeenteleden die een volledig of een deel van een paneel sponseren, krijgen na voltooiing van het plaatsten van de zonnepanelen, een certificaat waarop staat welk paneel zij hebben gesponsord. Er wordt nog nagedacht over een bord in de hal waarop staat wie welk paneel heeft gesponsord. In het kader van privacy moet hier zorgvuldig mee worden omgesprongen.

Hieronder staan QR codes die gebruikt kunnen worden gebruikt voor de sponsering van een paneel
Scan deze met uw smartphone of klik op de QR-code om de betaallink te volgen.

KWART ZONNEPANEEL = €125,-
HALF ZONNEPANEEL = €250,-
HEEL ZONNEPANEEL = €500,-

wanneer u voor een andere hoeveelheid kiest, kunt u gebruik maken van de groene QR-code om daar zelf het juiste bedrag in te vullen.

Bovendien kunt u via onderstaande knop aangeven welk paneel of deel van een paneel u wilt sponsoren.
Wanneer het binnengekomen bedrag is geverifieerd in combinatie met de gekozen zonnepaneel-delen, krijgt u daarover een mail retour en zullen uw zonnepaneeldelen definitief in het schema worden vastgelegd (dit kan een aantal dagen duren, omdat we dit handmatig uitvoeren).

Heeft u vragen of opmerkingen hierover, neem dan contact op met penningmeester Pieter Beintema.

Vergroening / Verduurzaming kerkgebouw De Oerdracht

Deze actie past binnen het totale programma voor de verduurzaming van De Oerdracht. In mei 2023 heeft het College van Kerkrentmeesters de actie gestart om, vanuit onze kerkelijke gemeente, een bijdrage te vragen voor het vergroenen en verduurzamen van De Oerdracht.

Om het gebouw te vergroenen is ervoor gekozen om zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast moet de CV-ketel worden vervangen. Deze ketel is onderhand 28 jaar oud, kwetsbaar en een energieslurper. Een nieuwe ketel zal het gasverbruik stevig doen dalen.

Maar met alleen zonnepanelen en een nieuwe CV-ketel, heb je het kerkgebouw nog niet verduurzaamd. Om verduurzaming te realiseren wordt gekeken naar de isolatie van de muren en de daken, dubbele beglazing. Maar ook naar warmte-lekken en hoe deze te bestrijden. Een eenvoudige manier is bijvoorbeeld isolatiefolie achter de radiatoren. Het vervangen van alle verlichting door led-verlichting, is maatregel om te verduurzamen.

Namens het CvK

Pieter Beintema
Penningmeester

Protestantse Gemeente Joure c.a.

0