Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Morgen staat Johannes 2: 1-11 centraal in onze kerkdienst. Kijkt u ook mee? Dit kan vanaf 09.30 uur via onze website www.pgjoure.nl. 
Voorganger is ds. Peter Ros. 
We wensen u een goede zondag toe.
Kijkt u morgen ook weer naar onze online kerkdienst? De dienst begint om 09.30 uur via onze website www.pgjoure.nl 
Voorganger is pastor Corry Tigchelaar.
Morgen is de eerste kerkdienst van 2021 mee te beleven via onze website www.pgjoure.nl. Voorganger is ds. Christien Ferrari. 
We wensen u een goede dienst en een fijne zondag toe!
Oudejaarsavond 2020, onze laatste kerkdienst van het jaar. Vanaf 19.30 uur kunt u online de dienst meebeleven via onze website www.pgjoure.nl. Wij wensen u een goede jaarwisseling en een gezond en liefdevol 2021.
Spannend.... Online bingo met World Servants Joure 😎
Weet je het nog? Vorig jaar de kinderkerstviering met de prachtige musical 'Operatie Kerstpost? Vanaf vandaag 16.00 uur zal het op de website staan www.pgjoure.nl, dan kun je (weer) zien waar we vorig jaar zo van hebben genoten met elkaar! Het blijft op de website staan, dus ook later kun je er nog naar kijken! Wat was het een bijzonder verhaal: want de koning stuurt per kerstpost uitnodigingen voor het kerstfeest. Iedereen mag komen. Maar de postbezorgers Bol & Krom zijn aartslui. Komt het wel goed?
Morgen om 09.30 uur vieren we online het kerstfeest met elkaar!
Via onze website www.pgjoure.nl kunt u de dienst meebeleven.
Vanavond online kerstnachtdienst om 21.30 uur met ds. Peter Ros en ds. Christien Ferrari. Kijkt u met ons mee? Via www.pgjoure.nl. 
Wij wensen u allen een gezegend kerstfeest toe.
Vanavond om 18.30 uur online Kinderkerstfeest! Jij bent er toch ook bij?
Zullen we Michiel #oscom een applaus geven? Vanaf half maart zorgt hij ervoor dat we als gemeenteleden onze kerkdiensten online kunnen meebeleven. Hij steekt er heel veel tijd én energie in, iedere week opnieuw. Deze kerstperiode vergt het uiterste van hem, zoveel online vieringen in een korte tijd! 
Michiel: namens ons allemaal BEDANKT!
Vanmiddag is er een nieuwsbrief uitgegaan naar al onze gemeenteleden met een mededeling vanuit het moderamen:

Kerkbezoek
Zoals we al eerder meldden, zijn er dringende adviezen vanuit Den Haag en van onze classis met betrekking tot het kerkbezoek in de periode tot 19-01-2021.
De classis schreef:
'Zowel het moderamen van de Generale Synode van onze Protestantse Kerk als het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO), waar de Protestantse Kerk lid van is, geven ons ernstig in overweging om zoveel mogelijk thuis te blijven en de kerkdiensten, waar mogelijk, digitaal te doen plaatsvinden.'
Dat betekent dat wij (hoe onnatuurlijk en ongastvrij ook) het kerkbezoek in deze periode ontmoedigen. We hopen op uw begrip. 

Namens het moderamen, 
Sabe Kracht, scriba
Morgen is het vierde adventszondag. Kerst komt steeds dichter bij. Kijkt u morgenochtend om 09.30 uur online met ons mee? Dat kan via www.pgjoure.nl. Voorganger is ds. Tiny van der Schaaf. Wij wensen u een goede zondag toe.
BERICHT VAN HET MODERAMEN 
Corona en de lockdown

Met het oog op de nieuwe situatie, gaan we ervan uit dat in de komende vijf weken het bezoek aan de kerkdiensten zoveel mogelijk wordt beperkt. We blijven de diensten natuurlijk uitzenden, zodat de meeste mensen de gelegenheid hebben om thuis de kerkdienst mee te beleven. Naast de medewerkers aan de dienst zou een klein groepje gemeenteleden aanwezig kunnen zijn, maar we willen dat zoveel mogelijk beperken. Meld u dus alleen aan als u een dringende reden heeft om persoonlijk aanwezig te zijn! Voor de diensten rondom kerst geldt het bovenstaande uiteraard ook. Het Kinderkerstfeest op 24 december a.s. is alleen online te volgen.
 
In de Fragmint, die deze week verschijnt, leest u over een aantal geplande activiteiten. U zult begrijpen dat we die helaas moeten aanpassen.
 
De geplande activiteiten rondom de Hobbe van Baerdt Tsjerke worden zoveel mogelijk afgeschaald en het kerkgebouw blijft gesloten. Op het pleintje vóór de kerk wordt de kerststal wel verder ingericht.
 
De uitzending van de Top2000-dienst op 30 december gaat niet door. De dienst zou grotendeels in samenwerking met het Toanhûs in Joure worden opgenomen. Door de lockdown is het Toanhûs echter gesloten. De nationale Top2000-kerkdienst is op 27 december vanaf 19.30 uur te volgen via: http://www.top2000kerkdienst.nl/live.
 
De in januari geplande gemeenteavonden gaan niet door. U wordt op de hoogte gehouden van de nieuwe data.

We hopen op uw begrip. Ondanks dat alles anders is, wensen wij u een gezegende Kerst toe. 

Namens het moderamen, 
Sabe Kracht, scriba
Het is vandaag de derde adventszondag. Drie kaarsen worden aangestoken. Kijkt u de dienst met ons mee? Dit kan via onze
website www.pgjoure.nl. Voorganger is ds. Peter Ros. 
Wij wensen u een goede dienst en een fijne zondag.
Gezocht: extra handjes voor in onze Huiskamer in de buurt. 
Vanwege de vele activiteiten die op stapel staan in december, zoeken we voor de donderdagmiddag iemand die bij wil springen als gastvrouw of gastheer. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles klaar staat voordat onze gasten binnenkomen, tijdens de inloop tussen 14 en 16 uur, zorgen we voor koffie en thee. En na de inloop maken we met elkaar schoon en ruimen we alles op. 
We hebben het altijd erg gezellig met elkaar, want onze gasten zijn heel dankbaar en blij dat we open zijn 😍. Wil jij ook iets voor een ander betekenen, laat het Elvera weten! Ook als je eerst meer informatie wilt. Ze is te bereiken op haar Leger des Heils nummer: 06-50168519.
Vandaag in het Friesch Dagblad 😇
Morgen is het de tweede zondag van advent. We komen stapje voor stapje dichterbij de Kerst. Vanaf 09.30 uur kunt u via onze website www.pgjoure.nl de dienst meebeleven. Voorganger zal zijn ds. Christien Ferrari. Wij wensen u een goede zondag.
Vandaag is het de eerste zondag van advent. We leven met elkaar toe naar Kerst. Kijkt u met ons mee naar de dienst? Vanaf 09.30 uur kunt u via onze website www.pgjoure.nl de dienst meebeleven. Voorganger vandaag is ds. Tiny van der Schaaf. 
Wij wensen u een goede adventstijd en een goede zondag.
We gaan de adventsperiode weer in...op naar kerst! 🌲🌟✨ Speciaal voor jullie staat er vanaf vandaag een kliederkerktas klaar om af te halen. (Graag 1 tas per gezin.) Ze staan klaar op de Skroef 48, bij Mariska. Mocht je voor iemand anders een tas meenemen, laat het ons weten door de naam en gegevens door te geven. Dan kunnen we hem/haar op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de Kliederkerk! We hopen dat jullie in de maand december er veel plezier van hebben met het hele gezin! Groetjes van ds. Christien Ferrari en Mariska Winsemius
In voorgaande jaren was het mogelijk om voorafgaand aan de dienst op Eeuwigheidszondag een kaarsje aan te steken, omdat we allemaal wel iemand willen gedenken. Dit jaar is ook dit anders. 
Zeker in deze tijd van herdenken, missen we elkaars nabijheid. We willen mensen vasthouden, die iemand verloren aan de dood, troostend nabij zijn, iemands hand vasthouden. Omdat dit nu niet kan, wil onze gemeente graag iedereen de gelegenheid geven om een kaarsje te ontsteken aan de Paaskaars. U bent van harte welkom om morgen tussen 11 en 15 uur naar de Oerdracht of de Hobbe van Baerdt Tsjerke te komen. Onze organisten zullen de orgels bespelen en onze pastors zijn aanwezig. We verzoeken u om een mondkapje te dragen en de aanwijzingen van de gastvrouwen/gastheren op te volgen m.b.t. de looproutes. Als u de kerk weer verlaat, ga dan niet in groepjes bij elkaar staan, denk om elkaar en uzelf. 
U betreedt de Hobbe door de ingang aan de Midstraat en verlaat de kerk via de Torenstraat. U gaat bij de Oerdracht naar binnen via de hoofdingang en verlaat de kerk via de zijdeur.
Morgen is het Eeuwigheidszondag, dan gedenken we onze gemeenteleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we helaas niet samen met hun naasten bij elkaar zijn. Gelukkig zijn we online wel met elkaar verbonden met dank aan Michiel Osinga. 
Vanaf 09.30 uur kunt u via onze website www.pgjoure.nl de dienst meekijken. Klik op de rode knop LIVE. 
Wij wensen u een goede dienst én zondag toe.
Kijkt u weer met ons mee vanmorgen vanaf 09.30 uur? Pastor Lieke Versluis zal, helaas, voor de laatste keer voorgaan als pastor van onze gemeente. We wensen haar een goede dienst en al het goede toe voor de toekomst. U kunt de dienst volgen via onze website www.pgjoure.nl, klik op de rode knop LIVE.
Morgenavond om 19 uur zal ds. Christien Ferrari voorgaan in de Hobbe van Baerdt Tsjerke. Ook in deze dienst zal het H.A. gevierd worden. U kunt meeluisteren via www.kerkomroep.nl.
Morgenochtend kunt u onze kerkdienst weer live meekijken vanaf 09.30 uur via onze website www.pgjoure.nl. Klik op knop LIVE. 
Voorganger is ds. Peter Ros. Er wordt ook H.A. gevierd. Wij wensen u een goede dienst en een fijne zondag!
Hij is er weer, de cadeaukaart van de Postcodeloterij, iedere deelnemer ontvangt deze kaart. Te besteden bij Albert Heijn voor vegetarische producten. Niet iedereen gebruikt de kaart. Gooi hem niet weg, maar doneer hem dan aan de Voedselbank in Joure, zij kunnen heel veel van hun klanten er een plezier mee doen.
Graag wel de kaart activeren! U kunt de kaart brengen bij de Huiskamer in de buurt in de Mix tijdens de openingstijden; maandag 13.30-15.30 dinsdag en donderdag 10-14 uur en woensdag van 10-12 uur. Blijf gerust een bakje thee of koffie drinken. Op andere tijden kunt u de cadeaukaart in de brievenbus stoppen.
Er zijn al 17 gezinnen blij gemaakt met de Kliederkerktas. Er zijn nog drie tassen over. Welk gezin wil er nog een ophalen op de Skroef 48?
Vandaag is het Bijbelzondag. De Bijbel staat natuurlijk al iedere zondag centraal in onze kerk, vandaag wordt extra aandacht besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap. Ook wordt er gecollecteerd voor het NBG. 
Kijkt u met ons mee? Om 09.30 uur begint de dienst, voorganger is 
ds. Christien Ferrari. De dienst is te volgen via onze website
www.pgjoure.nl klik op LIVE. We wensen u een goede dienst en fijne zondag.
De kliederkerktas staat klaar! Lekker knutselen en kliederen met het hele gezin 🤩 Ook voor pakes en beppes...

Je ziet op de foto een klein deel van de inhoud van de tas. De tas staat voor je klaar op de Skroef 48! Je kan hem zo ophalen. Wees er snel bij want op = op! Groetjes van ds. Christien Ferrari en Mariska
Thema van de kerkdienst vanmorgen: 'Reis door de tijd, met Elias Annes Borger'. En daar hoorde natuurlijk ook een pong bij uit zijn tijd (was toen al coronaproof 🤪).
Bericht van de vrienden van de Hobbe van Baerdt kerk:

Op 24 oktober zou het herplaatsen van de spits van de Jouster Toer feestelijk gevierd worden. Helaas moeten we dit, door de aangescherpte coronamaatregelen, uitstellen tot een nader te bepalen datum.
Helaas dit jaar geen Voedselactie bij de Jumbo in Joure waar altijd veel gemeenteleden aan meedoen (of als vrijwilliger of als gulle gever). Maar we kunnen wel op een andere manier geven! Doet u mee?
Familiebedrijf Osinga 😇. Vanwege afwezigheid van onze technische man Michiel, nam zijn oudste zoon Douwe het 'gewoon' over 💪. Goed gedaan Douwe en bedankt namens onze kijkers 😊
En daar gaan we weer 😌. De aangekondigde film Visages Villages op dinsdag 29 september gaat helaas niet door vanwege de verscherpte coronamaatregelen....
Morgenochtend om 09.30 uur kunt u de kerkdienst weer live bijwonen in de Oerdracht (wel even aanmelden via scriba1@pgjoure.nl) of meebeleven via onze website www.pgjoure.nl; klik op de knop LIVE. 
Voorganger is ds. Christien Ferrari, organist is Ben Klinkhammer en een aantal gemeenteleden zal voor ons zingen. 
Alvast een goede zondag toegewenst!
Commissie Toerusting & Vorming heeft weer een prachtig winterwerkprogramma gemaakt! Alle activiteiten van de Doopsgezinde Gemeente, Protestantse Gemeente en Rooms-Katholieke Parochie in Joure staan daarin vermeld. U bent bij alle activiteiten van harte welkom! Hebt u uw keuzes al gemaakt? Stuur ze dan door naar de adressen die genoemd staan in het programma.
Zondag 20 september: Vredesdienst in de Oerdracht. Een initiatief van de doopsgezinde, rooms-katholieke en protestantse kerk in Joure. 
Voorgangers zijn: Tonny Terpstra (RK), Corry Tigchelaar (PG) en
Pietie Visser (DG).
Organist/pianist: Rients Schuddebeurs.

Er kunnen maximaal 100 mensen bij de dienst aanwezig zijn. U kunt zich nog opgeven bij Sabe Kracht, 0513-411525 of scriba1@pgjoure.nl. 
Graag ook doorgeven bij welk kerkgenootschap u hoort, zodat we de 100 plaatsen zo eerlijk mogelijk kunnen verdelen. U kunt ook live (of op een later tijdstip) de dienst meekijken via onze website. Ga naar www.pgjoure.nl en klik op LIVE.
Esther Zijta gaat volgend jaar met World Servants naar Sierra Leone om daar klaslokalen te bouwen.
Op 18 september gaat ze 103,5 km fietsen naar Heino, waar een World Servants Festival zal plaatsvinden (uiteraard coronaproof).
Voor deze fietstocht is ze op zoek naar sponsoren. Wilt u haar sponsoren, dan kan dit via de website www.worldservants.nl/ride2change en selecteer haar naam. 
Let op: namen staan NIET op alfabetische volgorde, dus even scrollen.
Zondag 13 september startzondag - kliederkerk voor iedereen! 
Doe mee en kom je verwonderen over wat je onderweg allemaal ziet en tegenkomt! 
We zijn buiten en zullen goed letten op het 1 ½ meter afstand houden. 
Als we terugkomen, na ongeveer een half uurtje, dan staat vóór de Oerdracht de ijscokar en is er voor iedereen een ijsje (ook voor de volwassenen 😊 )  

Tijd: de start is tussen 09.45 en 10.00 uur op zondag 13 september. 
Waar: vóór de Oerdracht aan de E.A. Borgerstraat 46. 
Opgeven: we willen graag van te voren weten op hoeveel kinderen én papa's, mama's, pakes en beppes we moeten rekenen. Laat het even weten aan: 
Mariska Winsemius, 0-621827520 / mj_lageveen@hotmail.com of Christien Ferrari, 0513-855120 / christien.ferrari@outlook.com 

We zien jullie graag volgende week zondag!
Afgelopen zondag hadden we een prachtige dienst met ds. Christien Ferrari en een mini-mannenkoor. We namen afscheid van een aantal ambtsdragers, maar gelukkig werden er ook nieuwe ambtsdragers bevestigd! Wilt u alle foto's zien? Gebruik dan deze link: https://pgjoure.nl/fotos/
Zondag 30 augustus:
Bevestiging en afscheid van ambtsdragers (deel 3)

Behalve afscheid en bevestiging van ambtsdragers zullen zondag Dirk Visser en Rients Feenstra switchen van college. Dirk, ouderling én onze huidige voorzitter van de kerkenraad, wordt diaken. Rients, onze huidige voorzitter van de diaconie, wordt ouderling én voorzitter van de kerkenraad.
Geweldig dat deze twee heren, die al heel wat jaren veel werk voor onze kerk verzetten, zich nog een langere tijd als ambtsdrager willen inzetten. Heren, we zijn blij met jullie!
Zondag 30 augustus:
Bevestiging en afscheid van ambtsdragers (deel 2)

Gelukkig nemen we niet alleen afscheid van ambtsdragers. Er wordt ook een aantal nieuwe ambtsdragers bevestigd. Dit zijn:
Chris de Wolf (diaken), Jan Kleefstra, Arjen Petter en Harm Tigchelaar (kerkrentmeesters), Anneke Adema-Kinkel en Annie Elsinga-Rienstra (ouderlingen). 
Fijn dat zij zich (nog meer) willen gaan inzetten voor onze kerk! 
Lieve mensen, we wensen jullie veel zegen én plezier toe!
Zondag 30 augustus:
Bevestiging en afscheid van ambtsdragers (deel 1)

Onze kerkgemeenschap telt heel veel vrijwilligers. Samen met onze pastores dragen zij met elkaar zorg voor onze kerk. Een aantal van hen doet dat in het ambt van diaken, ouderling of kerkrent-meester. Zondag a.s. nemen we afscheid van een aantal mensen, die veel tijd en energie in hun werkzaamheden hebben gestoken en die we daarvoor heel dankbaar zijn. We nemen afscheid van diaken Joke van der Bos-te Raa, kerkrentmeesters Jaap de Jong en Henk Lolkema en ouderlingen Jan Pieter Huisman en Alie Veld-Hoekstra. 
Lieve mensen; ontzettend bedankt voor jullie inzet!
Vanmorgen in de kerkdienst werd het kunstwerk van Hieke Verbaas n.a.v. het verhaal van Jona getoond. Hierbij een foto, zodat u/jij het nog eens rustig kunt bekijken. Mooi gedaan Hieke!
Morgenochtend om 09.30 uur tweede (en laatste) deel van Jona door ds. Christien Ferrari. U/jij bent er toch ook bij? In de Oerdracht of via onze livestream? Op onze website www.pgjoure.nl kunt u klikken op de knop LIVE en u wordt iets voor 09.30 uur doorverbonden naar de kerkdienst. Alvast een goede dienst én zondag gewenst!
Afgelopen zondag was het eerste deel van tweeluik over Jona met ds. Christien Ferrari. 
Jannie Zijlstra maakte een prachtig schilderij over Jona 🤩.
Ken je het verhaal over Jona in die grote vis?? Daar zal het zondag over gaan in de kerkdienst. Kijk/kom jij ook? Om 9.30 uur in de Oerdracht in Joure en via de website www.pgjoure.nl en dan zie je een rode live knop, zo kun je de dienst volgen. Welkom!!
Organist Jan Bergsma is er klaar voor.....om de piano te bespelen tijdens de dienst 😇
Morgenochtend om 09.30 uur gaat onze pastor Lieke Versluis voor. Verder werken mee aan de dienst: 
Lector: Chris de Wolf, organist: Jan Bergsma, zanggroep: Janke Feenstra, Janneke Seffinga, Chris de Wolf en Ulbe Bakker. 
Via onze website www.pgjoure.nl wordt de dienst live uitgezonden. Op een later tijdstip de dienst bekijken kan ook via onze site. 
Fijne zondag!
Sinds 5 juli mogen we weer bij elkaar komen in de kerk rekeninghoudend met de RIVM-maatregelen. Er is nog maar een beperkt aantal mensen dat komt. U/jij kunt er nog bij! Aanmelden kan bij Sabe Kracht: skracht@ziggo.nl / 0513-411525.
Morgenochtend om 09.30 uur fysiek aanwezig zijn in de kerk? U kunt zich nog opgeven (tot een maximum van 90 personen). Stuur een mailtje naar skracht@ziggo.nl of bel 0513-411525. U kunt ook online de kerkdienst mee beleven via onze website www.pgjoure.nl.
Voorganger is ds. Christien Ferrari. M.m.v. koperblazers: Gert Jan v.d. Wal en Johan Cnossen op trompet, Bernhard v.d. Wal op hoorn, Klaziena v.d. Zee op bastrombone en Johan Meesters op es bas.  
Zang o.l.v. Rinny Pijpker: sopranen: Hinke Versnel en Jantine Zijlstra; alten: Marjan Huisman en Hinke Wouda; tenoren: Chris de Wolf en Sible de Boer en bassen: Ben Hogeterp en UIbe Bakker.
Lector is Annet Vellinga. Tot morgenochtend half 10! 
We wensen u een goed weekend toe.
Heeft u 'm al gezien? Onze vacatureboom gemaakt door Durk van den Bos. Het is een appelboom met een aantal gele plekken; de vacatures. Er zijn er maar drie te zien, we hebben er nog veel meer.
Kijk ook eens naar onze wortels. De boom kan nog meer vrucht dragen, wil jij ook meedoen?
Wat jammer.... De afsluiting van de kindernevendienst gaat niet door vanwege het slechte weer 🙁
Vandaag voor het laatst een kerkdienst zonder kerkgangers! Ds. Peter Ros gaat voor. U/jij kijkt toch ook weer mee? Ga naar www.pgjoure.nl en klik op de knop LIVE. Goede dienst gewenst!
Hallo allemaal,
Op zondag 5 juli is de laatste kindernevendienst van dit seizoen. Dit willen we graag met de kinderen afsluiten in park Heremastate. We beginnen om 9:30 uur met een aantal spelletjes en een kleine picknick. We sluiten rond 11:00 uur gezamenlijk met de ouders af met koffie. Kom je ook?
Tot ziens, leiding kindernevendienst.
Het orgel van de Hobbe van Baerdt Tsjerke in het Friesch Dagblad van vrijdag 19 juni jl.
U/jij kijkt toch ook weer mee a.s. zondagochtend om 09.30 uur? Dan kan via www.pgjoure.nl, klik op LIVE.
Het is een speciale dienst, een zgn. overstapdienst. 
Remco van Dellen, Dorte Tigchelaar, Marlies Hoekstra, Tijn Hazelhoff, Jasmijn de Jong en Wiebren Jongsma nemen afscheid van de nevendienst.

Voorganger: ds. Christien Ferrari-van Schuppen
Organist/pianist; Rients Schuddebeurs
Zang door: Jacob en Annet Vellinga, Hinke Haanstra en 
Wilko Kronemeijer.
Zang en fluit: Johan Cnossen.
U/jij kijkt toch morgen ook weer mee? Vanaf 09.30 uur zijn we weer live te volgen via www.pgjoure.nl. Klik op de knop LIVE en u/jij bent met ons verbonden. 
Slaap lekker en tot morgenochtend 😇
HERINNERING   HERINNERING   HERINNERING 

Niet vergeten om je kliederkerktas op te halen bij ds. Ferrari! Dit kan op zondag 7 of maandag 8 juni a.s. Ze woont op 
Skûtsje 28. 
Maak een foto van het resultaat en mail die door naar
christien.ferrari@outlook.com. Graag voor vrijdag 12 juni 12 uur, zodat iedereen tijdens de online dienst van 14 juni (overstapdienst met thema 'Storm in je leven!') het resultaat kan zien!
Gezamenlijke dienst van de gemeenten rond de Tsjûkemar
Vanuit de Oerdracht, live te volgen vanaf 09.30 uur. Ga naar www.pgjoure.nl en klik op de knop LIVE. 

Voorgangers:
ds. Evert van der Veen (Echtenerbrug/Oosterzee)
ds. Wim Warnar (Ouwsterhaule/Scharsterbrug)
ds. Peter Ros (Joure/Terkaple) 

Met medewerking van: 
Hilly Bos, lector
Bob Pruiksma, organist 
Sabe Kracht, ouderling van dienst 

Collecte: Stichting Jarige Job 

Deelnemende gemeenten: 
Echtenerbrug/Oosterzee, Sintjohannesga/Delfstrahuizen, Ouwsterhaule/Scharsterbrug, Haskeroord (Oudehaske en Haskerhorne, Langweer, Op 'e Noed (Idskenhuizen, Sint Nicolaasga, Tjerkgaast), Joure en Terkaple/Goingarijp.
Leuk bericht van ds. Christien Ferrari voor alle kinderen: 
We maken een kliederkerktas die opgehaald kan worden om thuis mee aan de slag te gaan! Op te halen bij ds. Ferrari, Skûtsje 28, op zondag 7 of maandag 8 juni.
Maak een foto van het resultaat en mail die door naar 
christien.ferrari@outlook.com. Graag voor vrijdag 12 juni 12 uur, zodat iedereen tijdens de online dienst van 14 juni (overstapdienst met thema 'Storm in je leven!') het resultaat kan zien! 

En wat zit er in de kliederkerktas?
Het Bijbelverhaal 'De storm op het meer', diverse kleurplaten,
gespreksvragen, gebed en een link naar een kinderlied, een spannend waterspelparcours, suggestie om een ´lekkere´ boot te maken en een werkbeschrijving.
Kortom genoeg om thuis leuk mee aan de slag te gaan!
Speuren naar verrassingen bij vier kerkgebouwen, voor de kinderen. Bij de Doopsgezinde Gemeente, 
R.-K.-kerk, de Hobbe van Baerdt Tsjerke en de Oerdracht! 
....tot welke leeftijd ben je kind eigenlijk 🧐🥳
Samen Pinksteren vieren! Voorganger is ds. Christien Ferrari. Ga naar onze website www.pgjoure.nl en klik op LIVE.
We wensen iedereen een goede dienst en fijne Pinksterdagen.
Heeft u/jij de nieuwsbrief van PG Joure gisteren per mail ontvangen? Met o.a. de liturgie voor Eerste Pinksterdag? 
Nee? Stuur een mailtje naar kerkelijkbureau@pgjoure.nl en u/jij ontvangt voortaan onze nieuwsbrieven. Hieronder staat de liturgie. Namens de PG Joure: gezegende Pinksterdagen!

Welkom
Intochtslied Een lied dat door de wereld gaat (melodie: Uit vuur en ijzer)
Bemoediging 
Veelkleurig Pinksteren door Nynke Stegenga
Zingen Lied 683: 1,2 en 3 ´t Is feest vandaag, ´t is pinksterfeest 
Voor de kinderen…. kleuren allemaal kleuren….
Gebed
Zingen Lied 687: 1 en 2 Wij leven van de wind
Schriftlezing uit het Nieuwe Testament: Handelingen 2: 1-17 (NBV)
Zingen Lied 701 Zij zit als een vogel
Verkondiging 
Muziek 
Pinkstergedicht ´Voelbaar als een windvlaag´
Gebeden - zingen God fan fier en hein ús Heit
Zingen Lied 675: 1 Geest van hierboven 
Collecte voor Solidair Skarsterlân en ter bestrijding van de onkosten van de online uitzendingen van de kerkdiensten 
Wat gaan de kinderen doen? 
Slotlied Lied 425 Vervuld van Uw zegen 
Zegen - veelkleurige zegen
Muziek
Dit jaar helaas geen openluchtdienst met Pinksteren in het park in Joure 😌, maar wel een oecumenische online viering! 
Met 1 kind van dienst, 4 voorgangers, 2 zanggroepen én 5 koperblazers. Het thema is: veelkleurig en veelstemmig. 
Kijk met ons mee vanaf 09.30 uur; ga naar www.pgjoure.nl en klik op de LIVE knop. 
De foto is van Pinksteren 2019.
Hier een berichtje van dominee Christien Ferrari aan alle kinderen!
Aanstaande zondag 31 mei vieren we het Pinksterfeest,  veelkleurig feest van de Geest.   
We zijn heel benieuwd wat jouw lievelingskleur is! Is dat rood of roze? Of groen of blauw? Of..... 
Kun jij laten zien wat je lievelingskleur is (door kleding of door een mooie tekening of door….)? Mail dan daar een foto van naar christien.ferrari@outlook.com (voor vrijdag 29-5 12 uur). Tijdens de Pinksterdienst kan iedereen dan meegenieten van jullie kleurrijke foto’s! 🤩 Jij doet toch ook mee? 

De dienst is zondag vanaf half 10 te volgen via onze website www.pgjoure.nl via de LIVE-knop.
Jullie kijken toch ook weer mee morgenochtend om 09.30 uur? Michiel is er weer klaar voor! 
Voorganger is dominee Peter Ros. Hinke Versnel, Tea Osinga en Olevine Visser verlenen hun medewerking door hun zang en Ben Klinkhammer is de organist. Marlies Hoekstra is kind van dienst.
Tot morgenochtend!
Hemelvaartsdag 2020
Vandaag wordt het initiatief 'Klokken voor hoop' afgesloten. Tot 12.15 uur luidden ook de klokken van de Jouster kerken. Houd moed, heb lief ❤️
Morgenochtend zijn deze dames van The Local Vocals te horen tijdens onze online kerkdienst. Jij bent er toch ook bij? We starten om 09.30 uur. Ga naar onze website www.pgjoure.nl en klik op LIVE. Tot morgenochtend 😇
Speciaal voor alle kinderen! Jullie doen toch ook mee?
Enne.... dit bericht delen op je eigen tijdlijn is een heel goed idee, dan kunnen we nog meer ouders van kinderen bereiken🤩
Load more